PSIHOLOG BUGLE IOANA IZA
CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Hipnoză clinică

Hipnoza clinică

 

Hipnoza clinică utilizează într-o manieră sistematică disponibilitatea, specific umană, de a trăi transe hipnotice, pentru rezolvarea unor probleme sau tulburări diverse în fața cărora abordarea logică rămâne neputincioasă. Ea ne eliberează de stereotipurile logice care ne limitează căutarea soluțiilor și răspunsurilor, ne face mai flexibili, mai creativi.

Hipnoza este utilizată cu scopul de a promova stările de sănătate şi de a ameliora condiţia de boală. Spre exemplu, dacă avem în vedere controlul emoţional, se încearcă reducerea stărilor de anxietate, a stărilor de stres, a stărilor de tip depresiv. La nivel cognitiv, se încearcă reducerea gîndirii iraţionale şi dezvoltarea gîndirii raţionale. La nivel comportamental se încearcă, spre exemplu, stimularea comportamentelor sănătoase, comportamentelor adaptative, iar la nivel psiho-fiziologic, se încercă eliminarea consecinţelor stresului, punând în loc o stare de relaxare.

Utilizarea hipnozei în cadrul unui tratament/demers psihologic sau medical ţinteşte ameliorarea suferinţei psihologice sau/şi fizice, respectiv îmbunătăţirea stării de sănătate şi a calităţii vieţii. Variabile psihologice precum motivaţia, relaxarea, imaginaţia, absorbţia, expectanţa, atitudinile, convingerile, concentrarea, sugestibilitatea, atenţia selectivă, complianţa sunt implicate în facilitarea hipnozei terapeutice.

În cadrul hipnozei, terapeutul mediază o punte de legătură cu inconștientul, într-o manieră directă și fără a-l interpreta, permițându-i să se exprime și să acționeze.

Transa hipnotică angajează persoana într-o căutare inconștientă, creativă, a propriilor soluții, a răspunsurilor unice la întrebările lui unice. Transa este de fapt un fenomen natural pe care fiecare persoană îl experimentează în viața cotidiana. Cu toții ne-am lăsat furați de o carte pe care o citeam, sau am fost absorbiți de un film la care ne uitam fără să realizăm că cineva ne vorbește sau trece pe lângă noi. Așadar, transa este o stare de absorbție și de concentrare a atenției asupra propriului interior al persoanei.

Healing Your Kids

Healing Hearts

"În momentele cele mai tăcute se petrec experiențele cele mai profunde."

Cum să programezi ședința ta?

Programare unei ședințe!

Pentru programare este nevoie sa sunați în prealabil pentru a putea găsi împreună ora potrivită și disponibilă pentru dumneavoastră.

În cazul în care nu puteți ajunge la sedința programată, vă rog să mă anunțați cu 24 de ore înainte pentru reprogramare sau anulare.

Dacă nu răspund, e posibil sa fiu în timpul unei sedințe de terapie sau evaluare. Voi reveni cu apelul în cel mai scurt timp.