PSIHOLOG BUGLE IOANA IZA
CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Educație parentală

Educație parentală

Toți copiii doresc să se simtă ocrotiți și în siguranță. Suntem cu toții

”programați” să căutăm sentimentul de siguranță. Această nevoie de relații în care să simțim siguranța este ”încorporată” în cele mai importante interacțiuni ale noastre, în fiecare oră, din fiecare zi. Încă de la vârstele cele mai mici copiii caută în mod natural siguranța, iar cei care le poartă de grijă doresc să ofere siguranță.

Programul de educație parentală ”Cercul siguranței” este un program de intervenție nou și inovativ, având la bază cinci decenii de cercetari referitoare la modul în care este sprijinită dezvoltarea sentimentului de siguranță în relațiile de atașament. Atașamentul așează temelia modului în care un copil abordează lumea, iar un atașament sănătos pune la dispoziție o ”bază sigură” pornind de la care copiii pot învăța despre ei înșiși și despre alți.

Toți părinții știu ce înseamnă să te simți pierdut și să nu ai nici o idee cu privire la ce ar putea avea nevoie copilul tău. Înțelegerea ”Cercului” reprezintă o modalitate excelentă de a descifra ce vor cu adevărat copiii, ce anume au nevoie ca noi să le oferim. Și odată  ce știm acest lucru, atât viețile noastre cât și ale lor vor deveni mult mai ușoare. ”Eu sunt aici și asta pentru că ești valoros” este mesajul pe care îl primesc copiii atunci când sunt crescuţi având o ”bază sigură”.

Toţi părinţii au „setată” în ei nevoia de a oferi un atașament sigur copiilor lor. În încercarea de a face „tot ceea ce pot mai bine” în relaţia cu copiii, părinţii pot ajunge însă să fie blocaţi de anumite „limite”. Acest curs, vine în sprijinul părinților și a celor care educă copiii pentru a descoperi aceste ”limite”, a-i susţine în a reflecta asupra acetor „limite”, a le conştientiza şi a vorbi despre ele. În acest mod, părinții devin încrezători că pot alege să răspundă sensibil la nevoile copiilor şi „să fie alături” de ei indiferent de emoţiile pe care aceștia le-ar simţi.

Comportamentul adulților față de copii are o influență directă asupra personalității acestora aflată în formare – de la structura creierului până la succesul academic și fericirea în viață.

Inteligența emoțională, respectul de sine, abilitățile cognitive și de socializare se construiesc pe baza relației de atașament

Psiholog expert oradea

Psiholog expert oradea

"În momentele cele mai tăcute se petrec experiențele cele mai profunde."

Cum să programezi ședința ta?

Programare unei ședințe!

Pentru programare este nevoie sa sunați în prealabil pentru a putea găsi împreună ora potrivită și disponibilă pentru dumneavoastră.

În cazul în care nu puteți ajunge la sedința programată, vă rog să mă anunțați cu 24 de ore înainte pentru reprogramare sau anulare.

Dacă nu răspund, e posibil sa fiu în timpul unei sedințe de terapie sau evaluare. Voi reveni cu apelul în cel mai scurt timp.